Text Size
Tue, Jul 16, 2024

 

sunlight_webSun-light10 

Sun-light19

19.06.2010 - 12.09.2010

Exhibition: Sun-Light010 Organised by Phidias vzw and 5-art

Open: 10:00h - 12:00h and 14:00h - 17:45h

 

Photos of Memory Garden - Scented Roots Garden

Download info guide here (Dutch)

Artists and Locations:

 Peter De Cupere: Citerne , Veurne

Louis De Cordier: Belgisch militaire begraafplaats , De Panne

Nick Ervinck: Abdijhoeve Ten Bogaerde , Koksijde

 Johan Tahon: Kerk Sint-Pietersbanden , Oeren

Steve Schepens: Stichting George Grard , Gijverinkhove

Yves Coussement: Mariakapel , Oostduinkerke

Wesley Meuris: Douanegebouw vismijn , Nieuwpoort


SUN-LIGHTO1O 


19.06 - 12.09
Curator: Christa Vyvey / Organisatie: 5-art


De intergemeentelijke culturele samenwerking 5-art pakt deze zomer uit met SUN-LIGHTO1O, een uniek project rond actuele kunst. Deze parcourstentoonstelling strekt zich uit over het culturele grondgebied 5–art en dompelt de bezoeker onder in de wereld van de hedendaagse kunst.

Zeven jonge Vlaamse kunstenaars verdiepen zich in de thematiek van de zon. Het prachtige bronzen beeld Femme Regardant Le Soleil van beeldhouwer George Grard en het Zonnelied, toegeschreven aan Achnaton, vormden het uitgangspunt van deze tentoonstelling.

In SUN-LIGHTO1O komen historische locaties en plekken die minder bekend zijn bij het grote publiek als tentoonstellingsplaatsen aan bod. De kunstenaars kregen immers de kans om binnen de krijtlijnen van het ruime thema hun kunstwerk op een historische locatie gestalte te geven. Dankzij hun eigenzinnige interpretatie van het thema, de verscheidenheid van het gebruikte medium en de diversiteit van hun materiaalkeuze zijn de kunstwerken uniek.

5-art bracht niet alleen het kruim van jonge Vlaamse kunstenaars samen maar zorgde tevens voor een degelijk uitgekiende en gedocumenteerde fietsroute. Dankzij deze fietsroute waarin de rijkdom en diversiteit van de natuur worden aangetoond kunnen kunstliefhebbers een bezoek aan de expositie koppelen aan een boeiende ontdekkingstocht in onze regio.

Meer info: www.sun-light.be